Verenigingen en Huurders

Verenigingen en initiatieven die het Brinkenhoes 'hoes' noemen

Eurychoros (dansgroep)

Wil je lekker ontspannen dansen op internationale, aanstekelijke muziek? Laat je meenemen naar landen in en buiten Europa, geniet van de muziek en de enorme variëteit in dansen. Al dansend leer je ook nog wat over de verschillende culturen van de desbetreffende landen. We doen rustige én pittige dansen in een gezellige en ontspannen sfeer , onder professionele leiding.

De internationale volksdansvereniging Eurychoros bestaat al bijna 40 jaar. Er zijn nu zo’n 30 leden, vrouwen en mannen. We dansen voor het plezier en niet om op te treden.

Emmer Bridge vereniging

Bridge is een boeiend kaartspel dat wordt gespeeld met vier personen (twee tegen twee) en 52 kaarten.

Tijdens het spelen legt iedere speler om de beurt een kaart op tafel. Deze vier kaarten samen noemen we een ‘slag’. Degene die de hoogste kaart heeft neergelegd wint de slag. Vooraf stel je samen vast hoeveel slagen je denkt te winnen.

 

De Emmer Bridge vereniging speelt op dinsdagavond, donderdagmiddag en vrijdag avond is het wijkcentrum.

Bridgeles

Bridgeschool Drenthe verzorgt bridgecursussen voor beginners en gevorderden. Bridge is gezellig, training van uw geheugen, boeiend, leerzaam en spannend. U leert veel nieuwe leuke mensen kennen. U kunt op vrijdag komen kijken, wel van tevoren een afspraak maken, als u belangstelling heeft om bridge te leren. Voor mensen met een laag inkomen komt u mogelijk in aanmerking voor subsidie via de gemeente Emmen voor wat betreft de kosten.

Biljartclub Bej Werk

Biljarten is een spel waarbij door middel van een lange, dunne houten stok, de keu, ballen in een rechthoekige bak met lage randen, het biljart (de tafel), kunnen worden bespeeld. Daarbij mag met de punt van de keu alleen de speelbal worden gestoten, die op zijn beurt andere ballen moet raken.

Sjoelen

Sjoelen is een gezelschapsspel en sport, waarbij de spelers in drie beurten 30 schijven door vier kleine gleufjes op het einde van de plank moeten schuiven.

 

Sjoelen brengt mensen samen in een vriendschappelijke sfeer waar competitie niet ontbreekt. Leuk aspect is dat je automatisch goed leert hoofdrekenen.

 

We sjoelen elke maandagavond, kom je ook? Gezellig….

Meer informatie

ESG Emmer Schaakgenootschap

Het Emmer SchaakGenootschap bestaat uit een club gepassioneerde mensen van alle leeftijden die gek zijn van schaken. Elke maandagavond wordt één van onze zalen omgebouwd tot een schaakwalhalla waar zowel de jeugd als volwassenen een partij op niveau kunnen spelen.

 

Lijkt het je leuk om te leren schaken of wil jij weleens tegen iemand anders dan je opa schaken? Het ESG bied je de mogelijkheid om een aantal keren gratis mee te doen!

Kappela Vocale

Wij zijn een gemengd koor uit Emmen. Na 2 jaar stilstand mogen we eindelijk weer zingen en daar zijn we heel blij mee. Sinds kort houden wij onze repetities in het Brinkenhoes, waar we met veel plezier zingen onder leiding van onze dirigent Willy Misker. Op dit moment zijn er 28 leden, maar we zijn altijd op zoek naar nieuwe enthousiaste leden. Iedereen is op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur van harte welkom aan de Mantingerbrink 140 om geheel vrijblijvend eens te komen luisteren. Voor verdere informatie kunt u bellen naar: 0591-676880

Servicepunt Bibliotheek Emmen

Het servicepunt is in het Brinkenhoes gevestigd op de eerste etage.

Je kunt in het servicepunt terecht voor grote letterboeken, romans, tijdschriften en kleuter/peuter boeken en voor het ophalen van reserveringen. De bieb is d.m.v een lift goed bereikbaar voor minder validen.

 

Kijk voor openingstijden op de onderstaande website.

 

Buurtsportcoaches Emmen

Wij zijn Inge en Lieke en wij zijn buurtsportcoaches in Emmen zuid. wij zijn  werkzaamheden in Bargeres, Delftlanden, Rietlanden en Parc Sandur. Als buurtsportcoach zijn wij vooral bezig met de thema’s: verenigingen als samenlevingspartner, versterking van het bewegingsonderwijs, evenementen, aangepast sporten, sportstimulering en voeding & gezondheid onder andere via de Brede School. 

Voor vragen of opmerkingen neem gerust eens contact met ons op.

Rijschool Rosita

Bij Rijschool Rosita kunt u de theorie cursus volgen voor de categorie B, auto. Elke woensdag avond wordt de cursus gegeven van 20:00 tot ongeveer 21:15 in wijkcentrum Brinkenhoes. De instructeur gaat in 8 lessen alle onderwerpen belichten. Na de behandeling van het onderwerp van de avond word er altijd een proefexamen gedraaid net zoals de examens bij het CBR plaatsvinden. Daarna worden alle vragen nabesproken.

Je kunt per avond betalen en als je een pakket hebt waar de cursus in zit kan je 8 lessen volgen zonder betaling. 

Dansclub Kosnix

Elke vrijdag klinkt de muziek van Latin- en stijldansen (Cha Cha Cha, Wals, Foxtrot, Tango) in het Brinkenhoes want, dansen is plezier voor twee! het is een leuke en gezonde lichamsbewewing.

 

Wil je meedansen? voor de prijs hoef je het niet te laten want het is gratis! Alleen koffie en/of thee is voor eigen rekening. Elke vrijdagmiddag tussen 13:30 en 15:30 uur ben je van harte welkom. 

De chef dj is de heer Ton Bleeker.

Elke vrijdagmiddag in het Brinkenhoes