Over ons

Visie en missie

Stichting Brinkenhoes, zoals het wijkcentrum officieel heet, is opgericht op 9 december 1993 en heeft als doel het instandhouden en exploiteren van ’t Brinkenhoes zoals het wijkcentrum voor 1993 werd genoemd.

De karakteristieke vorm van het Brinkenhoes is een vrije vertaling van hoe de Brinken en toentertijd uitzagen.

Inmiddels zijn we vele jaren verder en is er erg veel veranderd maar onze kernwaarde was en is nog steeds het verbinden van bewoners van Emmen-zuid. Dat doen we o.a door evenementen, cursussen, workshops, sport-activiteiten en dergelijke te organiseren en faciliteren.

Nu en in de toekomst...

Samenwerking. Dat is het woord wat het beste het heden en de toekomst omschrijft. Samenwerking met buurtbewoners, hulpverleners, sociale initiatieven en andere partijen met als doel het creëren van verbinding met elkaar en een gezonde en veilige leefomgeving. Dat doen we bijvoorbeeld door het organiseren van een fietsclubje dat met enige regelmaat mooie routes in de gemeente Emmen gaat fietsen. Een leuke ontspannen tocht met aandacht voor elkaar en de natuur. 

Tevens hebben we grootse plannen en wensen zoals de verbouwing van onze keuken en de bouw van een sociaal cafe en terras waar we samen met enthousiaste vrijwilligers gezonde maaltijden gaan koken voor buurtbewoners die het hard kunnen gebruiken.